top of page

Receptenblog en nieuws

Pittige paprika dip

Wat een hoop regen hebben we deze week over ons heen gekregen. Waar een zomers buitje de natuur en ook de mens meestal goed doet, zijn de hoeveelheden neerslag van deze week en de consequenties daarvan soms ronduit dramatisch te noemen. Ook d’r Moostuin vaart wel bij wat extra water na 2 zeer hete zomers maar deze hoeveelheden neerslag zijn voor geen enkele moestuin prettig. Vooral kwetsbare planten zoals bijvoorbeeld de tomaten- en aubergineplanten houden niet van al deze nattigheid…

Toch hebben we weer een lekker receptje voor jullie samengesteld met vers geoogste smakelijke groenten uit onze Moostuin! Deze week met een spicy recept waar je ondanks dit trieste weer blij van wordt😁😋



Pittige paprika dip

2 flinke of 3 kleinere paprika’s

2 rode Spaanse pepers

3 teentjes knoflook, met schil

100 gram zachte feta

een flinke snuf zout

Lekker brood in stukken gescheurd, rauwe bloemkoolroosjes of plakken komkommer

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Was de paprika’s en de pepers, droog ze en leg ze in een ovenschaal met de ongeschilde teentjes knoflook. Laat de schaal ongeveer een half uur in de hete oven staan en draai de pepers en de paprika’s halverwege om. Als de pepers en de teentjes knoflook te hard gaan (te zwart worden) haal ze er dan eerder uit. De paprika’s moeten donker gekleurd/met zwarte plekken zijn. Haal de schaal uit de oven en dek meteen goed af met een schone theedoek of aluminiumfolie. Laat de schaal zeker 20 minuten staan. Daarna kun je de paprika’s en de pepers makkelijk ontvellen. De knoflook teentjes pel je totdat je de zacht gestoomde knoflook ziet, die moet je hebben! Als je niet van spicy houdt haal dan de zaadlijsten en de zaadjes uit de pepers. Hoe meer zaadjes je erin laat hoe heter de dip wordt. Denk er ook aan de ontvelde paprika’s en pepers enigszins droog te deppen anders wordt je dip te vloeibaar.

  2. Gebruik een staafmixer, hakmolen of andere keukenmachine om de pepers, paprika’s en knoflookpuree grof te malen. Je kunt het ook fijnsnijden, dan krijg je een iets grovere structuur. Maal/snijd de feta er vervolgens doorheen met wat zout en proef…. Dip met stukjes brood, rauwe bloemkoolroosjes, komkommer of wat je maar lekker lijkt. Je kan de dip ook op een sandwich smeren en er sla en tonijn bij doen of op dunnen plakjes stokbrood even onder de grill zetten. Enjoy!



bottom of page