top of page

Over d'r Moostuin

Over de Tuin

 
 

Belevingstuin

D’r Moostuin is niet zomaar een moestuin. Het is een belevingstuin en ontmoetingsplek waar gewerkt wordt en mensen samenkomen. Of je nu op zoek bent naar een betekenisvolle dagbesteding, geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk, of gewoon als bezoeker langskomt.

 

Bezoekers van D’r Moostuin kunnen groente, kruiden en fruit kopen die door onze vrijwilligers vers is geoogst of geplukt. Verser en met meer liefde krijg je het niet! De verkoop van groente is geen doel van de tuin, maar een middel om de tuin financieel in stand te houden.

 

Verder kun je een kijkje nemen in ons insectenhotel, genieten van de natuur op onze picknickbankjes en onze bijenkasten bewonderen. De kippen en konijnen zorgen voor gezelligheid en leven in de tuin.

 

In D’r Moostuin zijn veel natuurlijke elementen te vinden, zoals een waterpoel met kikkers, houtwallen en een struikenbos waar egels kunnen schuilen en jagen op schadelijke insecten. Op deze manier streven we naar een ecologisch evenwicht in de tuin. 

 

We hebben een prachtige kruidentuin met peterselie, basilicum, rozemarijn, munt en nog veel meer kruiden. In de zomer zijn er kleurrijke veldbloemen te zien.

 

Kom gerust langs en ontdek het zelf! Onze vrijwilligers maken graag een praatje met je.

 
 

De 6 groene wortels van  belevingstuin

d'r Moostuin

 

Permacultuur

Gezond

Lokaal

Educatie

Activiteiten

Sociaal

bottom of page