top of page

Receptenblog en nieuws

Frisse venkelpasta en Bloemkool-beignet met dip

Na regen komt zonneschijn; precies dát ga je ervaren met het verrassingskratje van deze week! Een vol en bont gekleurd kratje met alle smaken die je nodig hebt om de zon in huis te halen…

  • Venkel

  • Bloemkool

  • Courgette

  • Spitskool

  • Gele biet

  • Snackkomkommer

  • Kropsla

  • Krulandijvie

Frisse venkelpasta

Olijfolie 1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden 1 rode peper, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 250 gram venkel, fijngesneden 100 gram bleekselderij, in dunne elleboogjes gesneden 75 gram taggiasche olijven 200 gram goede kwaliteit pasta peper en zout Facultatief: geraspte sinaasappelschil

  1. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en verwarm een ruime hoeveelheid olie. Bak de ui samen met de rode peper zeker 10 minuten, let op dat de ui niet verbrand. Doe er dan de bleekselderij, de venkel en de knoflook bij en bak op middelhoog vuur zeker een kwartier tot de groenten zacht zijn. Blijf af en toe omscheppen.

  2. Kook ondertussen de pasta gaar in ruim gezouten water. Giet af en doe de pasta in de pan bij de groenten. Hussel om en doe er op het laatste moment de oh zo smaakvolle taggiasche olijfjes bij en eventueel wat geraspte sinaasappelschil.

  3. Deze pasta is in onze “Nederlandse ogen” misschien wat karig maar zoals al vaker gezegd: less is more! En dat geldt zeer zéker wanneer je zulke smaakvolle en verse ingrediënten hebt als die uit de Moostuin! Je kunt er eventueel een stukje gegrilde vis/vlees(vervanger) na eten met een simpele salade erbij, maar geniet vooral eerst van de pasta zonder tierlantijnen


Bloemkool-beignet met dip Olie naar keuze 200-250 gram gare bloemkoolroosjes 3-4 eetlepels gare rijst (restjes bulghur, couscous of quinoa kunnen ook) 1 flinke eetlepel bloem of paneermeel een bosje peterselie 2 teentjes knoflook, uit de pers 2 lente-uitjes of een sjalot, zeer fijn gesneden 1 theelepel komijn 1 theelepel goede kwaliteit kerrie 2 grote eieren 250 gram volle Griekse yoghurt een bosje koriander (bieslook, dille of een ander kruid naar keuze kan ook) 1 limoen Peper en zout

  1. Maak in een kom een mengsel van de fijngestampte bloemkool, de rijst, peterselie, bloem/paneermeel, knoflook, lente-ui, de komijn en kerrie, de eieren en royaal peper en zout. Dit gaat goed met een vork maar ook met een stamper. Zet het mengsel een uur in de ijskast, maar dat mag ook zeker langer zijn als dat je beter uitkomt.

  2. Maak ondertussen de dip door de yoghurt te mengen met de knoflook, de koriander, de geraspte schil van een limoen en eventueel wat limoensap.

  3. Verhit een ruime hoeveelheid (neutrale) olie in een koekenpan en schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel in de pan. Bak de beignets in ongeveer 4-5 minuten gaar en eet ze warm met de dip! Dit recept kun je eigenlijk met elke soort groente maken. Let er wel op dat als je een “natte” groente gebruikt, zoals courgette, dat je er wat vocht laat uitlekken in een vergiet. Experimenteer ook vooral met de kruiden die jij lekker vindt!



bottom of page