top of page

Receptenblog en nieuws

Palmkool recept

Onze Karin heeft weer een mooi recept voor jullie gemaakt, deze keer rondom heerlijk verse Palmkool uit de tuin!


Stap 1: deeg maken van 250 G bloem, 60 ml olijfolie, 60 ml water en halve theelepel karwijzaad & halve theelepel grof zout& wat zwarte peperkorrels. Deeg kneden (kort) en minimaal 1,5 uur in ijskast (mag ook nacht)


Stap 2: als het deeg in de ijskast ligt de palmkool (300-500 gram) schoonmaken en roerbakken met 2 teentjes uitgeperste knoflook, peper en zout. Ik had nog wat kastanjechampignons en lente-uitjes liggen die op moesten dus die heb ik er ook door gedaan. Als het klaar is goed laten uitlekken in zeef. In andere kom 4 eitjes loskloppen met 100 gram ricotta en 75-100 gram pittige kaas (ik had appenzeller maar kan eigenlijk met elke tasty kaas naar keuze….). Oven voorverwarmen op 200 graden. Vorm licht invetten met olijfolie.

Stap 3: Deeg uitrollen en vorm bekleden. 15 min blind bakken (eventueel met steunvulling). Ondertussen het afkoelde roerbakmengsel mengen met ei/kaas mengsel. Deeg vullen en dan 20-30 minuten in de oven (ik gebruikte onder en boven warmte en de laatste 10 minuten hetelucht. Was super lekker!Commentaires


bottom of page