Aubergine ovenschotel
Kruidige aubergine uit de oven
Ingrediënten:
200 gram rijst, gekookt en afgekoeld
2 uien, in dunne ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaanse peper, in dunne ringetjes gesneden
1 paprika, fijn gesneden
500 gram rundergehakt (of een vlees vervanger)
1,5 eetlepel shoarma kruiden
1 eetlepel oregano
1 blikje goede kwaliteit tomatenpuree
4 aubergines
200 gram kaas naar keuze
1. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de ui rustig zacht en geurig op laag vuur. Doe er na een kwartiertje de Spaanse peper en de knoflook bij en vervolgens het gehakt. Voeg de kruiden en de paprika toe en bak het geheel tot het gehakt gaar is. Doe er dan de tomatenpuree en een glas water bij en laat 15 tot 20 minuten op laag vuur pruttelen. Meng er op het einde de rijst doorheen.
2. Verwarm de oven voor op 230 graden en zet na 10 minuutjes de grill aan. Snijd de aubergines in plakken en kwast ze aan beide kanten dun in met olijfolie. Leg de plakken op bakpapier en grill ze aan beide kanten gaar. Let op dat ze niet verbranden, onder de grill gaat het heel snel.
3. Verlaag de temperatuur van de oven dan naar 200 graden (zonder grill). Vet een ovenschaal dun in met olie en maak laagjes van de plakken gegrilde aubergine, wat kaas en daarop het kruidige rijst-gehakt mengsel. De laatste laag is kaas. Schuif de schaal in de oven en na een half uur kun je aan tafel, bon appétit! Deze overschotel is heerlijk verwarmend tijdens deze herfstige dagen😋
留言