top of page

Over d'r Moostuin

Over de tuin

De 6 groene wortels van  belevingstuin

d'r Moostuin

 

Permacultuur

Gezond

Lokaal

Educatie

Activiteiten

Sociaal

Belevingstuin

Bezoekers van D’r Moostuin kunnen groente, kruiden en fruit kopen wat door vrijwilligers vers geoogst, uitgestoken of geplukt wordt. Verser met met meer liefde krijg je het niet! De verkoop van groente is geen doel van de tuin, maar een middel om de tuin financieel in stand te houden.

Er valt van alles te beleven in d'r Moostuin. Zo is er een insectenhotel midden in een prachtige, natuurlijk aangelegde insecten-vriendelijke siertuin, staan er picknickbankjes om lekker te genieten van de natuur om je heen, zie je bijen volop aan het werk rondom de bijenkasten, zorgen de kippen en koddige konijnen voor leven in de tuin en maken de vrijwilligers graag een praatje met je.

 

Verder zijn er zoveel mogelijk natuurlijke elementen in D’r Moostuin aangebracht zoals een waterpoel die kikkers aantrekt en houtwallen en struikenbos voor o.a. egels, omdat die op hun beurt jagen op schadelijke insecten. Zo proberen we een ecologisch evenwicht te creëren in de tuin.

Er is ook een mooie kruidentuin aangelegd met een natuurlijke kruidenspiraal en in het seizoen is de tuin aan de straatkant omringd door mooie veldbloemen, die een feest voor het oog van de voorbijgangers zijn, maar vooral voor de bijen.

bottom of page